Stižu nam lepe vesti iz Zone mladih Knjaževčana!

“Zona mladih kreira” je najnoviji projekat Centra za kreativni razvoj preko koga će mladi Knjaževca moći da predstave svoje probleme koristeći raznovrsne kreativne metode.

Par održanih radionica je bilo dovoljno da steknem svoje mišljenje o celokupnom projektu.
Naime, mi mladi, želimo da ukažemo na probleme sa kojima se susrećemo. Koliko je bitno mentalno zdravlje i pravilno ophođenje prema svome telu; koliko samopouzdanja je normalno i poželjno da svako ima; kako pravilno održavati životnu sredinu a onda i kako pospešiti kulturna dešavanja u našem gradu… samo su neke su od tema kojima ćemo se baviti. Svako od nas na svim ovim radionicama, kao i na onima kojih će tek biti, ima apsolutno pravo na slobodu govora i iskaz svog mišljenja. Bolje je raditi sa više glava, nego sa jednom, zar ne?


Početne radionice upoznavanja sa novim članovima koji su, naglasiću UVEK dobrodošli kod nas, preko upoznavanja sa tematikom projekta do njegove realizacije zaista mogu biti i jesu jako zabavne, ali pune mogućeg unapređenja znanja. Lično, jedva čekam da krenemo da snimamo, pravimo postere i ulične akcije, razgovaramo sa ljudima i prezentujemo naše (za nekog male, za nas velike) probleme. Cilj nam je da predočimo na ove probleme, damo našu kritiku, uvid na to kako se oni mogu rešiti, ali naravno i pohvalu kada je zaslužena.


Pošto će se ovaj projekat sprovoditi do 20.07.2023. godine, pozvala bih mlade ljude, voljne da se druže, uče nešto novo, i umesto pored kompjutera, svoje slobodno vreme koriste za svoju okolinu, da nam se jave i dodju kod nas!

Projekat” Zona mladih kreira! ” je podržan je u okviru programa ZImanov fond za mlade koji sprovodi Zaječarska inicijativa u saradnji sa Nacionalnom zadužbinom za demokratiju.

Autor: Aleksandra Milićević

Povezane vesti

Važni linkovi

Registruj novi nalog

Korisničko ime *
Email adresa *
Lozinka *
Potvrdi lozinku *

Prijavi se

Ukoliko želite da postavite pitanje predstavnicima lokalne samouprave, molimo vas da popunite obrazac ispod i dobićete odgovor u najkraćem roku.