TVOJA SOBA JE PRODUŽETAK TVOJE PSIHE

Tvoja soba je organizovana isto koliko i tvoj um, nivo uređenosti uma je direktno povezan sa tvojim životom. Na isti način na koji bi sredio svoju sobu možeš srediti i svoji život.

Šta to znači?

Ako pregedaš svoju sobu i obratiš pažnju na stvari koje bi mogle da se poboljšaju, primetićeš gomilu sitnih stvari koje ti smetaju i mogu se rešiti za 3 minuta. Za ovo je potrebno pola sata za razliku od rešavanja životnih problema koji mogu biti veći i komplikovaniji, ali ukoliko prvo rešiš neke sitnice to može učiniti svakodnevi život mnogo prijatnijim.

Kako primeniti?

Ako obratiš pažnju na svoju dnevnu rutinu verovatno ćeš primetiti neke aktivnosti koje ti oduzimaju previše vremena ili loše navike koje ti odvlače pažnju. Možda skroluješ nekoliko sati instagramom pre spavanja i posle ne možeš da ustaneš iz kreveta ili ti je teško da učiš jer ti telefon oduzima pažnju.

Zašto je ovo bItno?

Kreneš od malih stvari, i biće ti mnogo lakše da rešiš veće probleme i osećaćeš se bolje jer si produktivniji i gubiš manje vremena. Svakodnevne radnje (pranje zuba, spremanje hrane, tuširanje, kuvanje kafe…) čine 50% tvog života i ovo su sitne stvari u kojima najlakše možeš postati efikasniji kako bi imao više vremena za obaveze i stvari koje zapravo želiš da radiš.

Sredi svoju sobu, sredi dnevnu rutinu i postaćeš bolji čovek. Možda smatraš ovo kao common sense ali ga mnogi uopšte ne primenjuju.  

Autor teksta: Marko Rakić

Povezane vesti

Važni linkovi

Registruj novi nalog

Korisničko ime *
Email adresa *
Lozinka *
Potvrdi lozinku *

Prijavi se

Ukoliko želite da postavite pitanje predstavnicima lokalne samouprave, molimo vas da popunite obrazac ispod i dobićete odgovor u najkraćem roku.